Blogg

Gir over 3 millioner til sjakkbenk-prosjekt!

Gjensidigestiftelsen har gitt Sjakk & Samfunn 3.138.141 kroner i prosjektstøtte! Dette skal brukes til innkjøp og produksjon av flotte sjakkbenker til bibliotek, frivilligsentraler, seniorsentre og andre samarbeidspartnere. Prosjektet skal også kjøpe inn sjakkbrikker og tilrettelegge for organisert aktivitet i tilknytning til benkene.


Denne julen fikk Sjakk & Samfunn en fantastisk julegave fra Gjensidigestiftelsen. Med støtte på 3.138.141 kroner fordelt på 10 fylker står prosjektet nå klart til å rulle ut sin største satsning noensinne. Fra før har prosjektet fått støtte fra Sparebankstiftelsen SR-bank på 900.000 og SpareBank 1 Stiftelsen Østfold Akershus med 220.000. Totalt har dermed prosjektet mottatt støtte på 4.258.141 kroner.

Rundt om i hele landet har prosjektet allerede samarbeidspartnere som har forpliktet seg til å tilrettelegge for organisert sjakkaktivitet i tilknytning til sjakkbenkene som nå kommer. Aktivitetene varier fra utlånsordninger av sjakkbrikker, faste sjakktreff og andre sjakk-arrangementer.

Vi gleder oss til å kunne skape flere gode møteplasser og tilgjengeliggjøre sjakk for flere i 2022.