Blogg

Mange institusjoner innen mental helse ønsker seg et sjakktilbud

I begynnelsen av mars åpnet vi for at institusjoner innen mental helse kunne melde seg på prosjektet. Så langt har over 40 institusjoner rundt om i landet blitt med.

Listen over påmeldte inkluderer lokallag i Mental Helse, kommunale lærings- og mestringssentre og senter for rus og psykiatri, blant annet.

Satsingen på mental helse har utgangspunkt i koronapandemien. Mange nordmenn har opplevd økt grad av isolasjon som følge av nedstengninger og strenge smitteverntiltak det siste året, og folk i alle aldre lider under et dårligere aktivitetstilbud.

Derfor har vi siden januar satset på omfattende digital kursing i samarbeid med organisasjonen Mental Helse, og tilbakemeldingene vi har fått har gitt oss stor tro på at sjakk er en aktivitet som fungerer godt også når vi ikke har mulighet til å møtes fysisk.

Håper igjen å skape møteplasser

Samtidig håper vi at vi igjen kan skape gode møteplasser gjennom sjakkspilling og i begynnelsen av mars inviterte vi institusjoner som jobber innen mental helse til å bli med i prosjektet. Alle som melder seg på får tilsendt en sjakkpakke med blant annet ni sjakkbrett og brikkesett, og interessen for å bruke sjakk som forebyggende aktivitet er stor.

Vi håper selvsagt at enda flere melder seg på prosjektet og har plass til mange flere. Hvis du selv jobber innen mental helse eller kjenner noen som gjør det, ta veldig gjerne kontakt med oss.

MELD DERE PÅ PROSJEKTET HER.