Blogg

Norsk nettsjakk i vinden

Situasjonen med koronaviruset har gjort det virtuelle sjakkbrettet til et samlingspunkt for folk i alle aldre.


Stor interesse for nettsjakk

Norge har den siste tiden gjennomgått en enorm forvandling. Mulighetene til å møtes fysisk har i stor grad falt bort, men disse begrensningene gjør at mange nå tenker nytt – også i sjakkens verden.

Fra før av sies at flere hundretusen nordmenn spiller sjakk på nett, og det har neppe blitt færre den siste tiden.

Da vi snakket med en av Lichess (internasjonal sjakkserver) sine utviklere i forrige uke, fortalte han at de har opplevd en medlemsoppgang på 20% de siste par ukene!

Det blir mindre sjakk ansikt til ansikt i tiden som kommer.

Sosial verdi

Nettsjakk kan bære preg av å være noe man gjør alene og uten videre kontakt med de man spiller mot. Men som med all annen gaming har også sjakk på nett en sosial verdi.

Det har utviklingen den siste tiden vært et bevis på, og for mange nordmenn har nettsjakk blitt et samlingspunkt når alt annet stenger.

Overalt i landet inviterer klubber til sjakkturneringer på nett, mens andre tilbyr nettsjakkurs eller muligheter for å delta i simultanoppvisninger online. Og tusenvis kaster seg på!

Tilbudene bidrar til at både barn og voksne i hele landet fortsatt får mulighet til å møtes gjennom sjakkspilling. De virtuelle sjakkmøteplassene kan også bidra til å hindre ensomhet.

Da Sjakk & Samfunn arrangerte sin første online sjakkturnering forrige uke, meldte over hundre stykker seg på. I to timer ble det spilt både god og dårlig sjakk, og i chatten snakket folk om alt fra hva man skulle spise til middag til sjakkpartiene som ble spilt.

Onsdag 25. mars kl. 12:00 gjentar vi suksessen. Vi håper mange har lyst til å bli med!

Vi gjentar suksessen fra forrige uke og inviterer til ny online sjakkturnering onsdag 25. mars! ?♟Denne gangen har vi…

Publisert av Sjakk & Samfunn Mandag 23. mars 2020