Blogg

Sjakk & Samfunn lanserer nasjonal seniorsatsing

Det er aldri for sent å lære seg sjakk! Sjakk & Samfunn lanserer nasjonal satsing for å skape flere og bedre sjakktilbud for seniorer i hele landet.

Nå åpner Sjakk & Samfunn for at seniorsentre, lokalforeninger og andre treffsted for pensjonister kan melde seg på prosjektet. Det er noe vi har gledet oss til lenge!

Sjakk & Samfunn tilbyr en gratis sjakkpakke bestående av:

  • Koffert med 9 sjakkbrett og brikkesett
  • Tilgang til digital ressursbank med opplæringsvideoer, kurs og mye annet nyttig innhold
  • Månedlig nyhetsbrev med nyheter, inspirasjon og tips

Pakken er skreddersydd institusjoner som ønsker å starte med sjakk for første gang eller som ønsker å utvide tilbudet.

Se Sjakk & Samfunns pressemelding om satsingen her.

Alder ingen hindring

Noe av tanken med seniorsatsingen er å vise at alder ikke er noen hindring i sjakk, og at man kan ha like mye glede av å lære seg sjakk i voksen alder som å lære seg det som barn. Flere av de sjakkinteresserte seniorene vi har snakket med i planleggingsfasen av prosjektet er nybegynnere i sjakk, men tilbakemeldingene går på at de likevel får mye glede av det strategiske spillet.

Seniorene sier også at det sosiale rundt sjakken er like viktig som selve sjakkspillinga.

Når vi nå ruller ut et tilbud til hele landet, er vårt håp at også mange andre seniorer vil finne glede i sjakk, enten fordi man ønsker å trene hjernen eller fordi man ønsker å treffe gamle eller nye venner over sjakkbrettet.

Fornøyd gjeng på Haugerud seniorsenter.

De siste par månedene har Haugerud seniorsenter i Oslo og Nesttun seniorsenter i Bergen fungert som prøvekaniner for prosjektet, som begge har fått opplæring i sjakk av dyktige sjakkspillere. I Oslo er det tidligere juniorverdensmester Aryan Tari som har stilt opp, og i Bergen har Ariza Hina Mansoor (15) holdt kurs.

Haugerud seniorsenter og Nesttun eldresenter skulle egentlig barket sammen i en online lagmatch i sjakk i dag, men pga. den økte smittefaren i Bergen har det ikke latt seg gjøre på nåværende tidspunkt. Derfor har vi valgt å utsette arrangementet til oktober. Mer informasjon følger de neste par ukene.

Se film fra Haugerud seniorsenter:

Møter på tvers av generasjoner

Allerede i august sendte Sjakk & Samfunn ut et tilbud til ungdomsskoler som ønsker å bruke sjakk i faget Innsats for andre, som er et fag der elever bidrar positivt til forskjellige områder i samfunnet.

Nesten 30 ungdomsskoler har meldt seg på prosjektet, og mange er nå godt i gang med å planlegge et opplegg inn mot eldresektoren. Andre er litt på vent pga. korona, men håper å få til noe til våren.

Er du lærer og har lyst til å bruke sjakk i faget Innsats for andre?

Meld på din ungdomsskole her.