Blogg

Stor interesse for seniorsjakk!

40 institusjoner har meldt seg på Sjakk & Samfunns seniorsatsing siden oppstart 19. september.

Sjakk & Samfunns seniorsatsing er godt i gang! Vi som jobber i prosjektgruppa var i utgangspunktet veldig usikre på hvor mange som vil melde seg på pga. koronasituasjonen, men den foreløpige konklusjonen er at mange ønsker å forsøke å skape et sjakktilbud for sine brukere denne høsten. Det er gode nyheter.

Sjakk på Engelsborg seniorsenter. Engelsborg var blant de første til å melde seg på prosjektet.

En del av dem som har meldt seg på prosjektet planlegger å bygge opp noe til våren, mens andre vil forsøke å starte i det små med mindre grupper og god avstand mellom spillerne (se Norges Sjakkforbunds veileder for smittevernstiltak i sjakk her).

I skrivende stund har ca. 40 seniorinstitusjoner meldt seg på prosjektet, i tillegg til 30 ungdomsskoler.

Noe på gang i Bergen

I forbindelse med at vi åpnet for påmelding var planen å arrangere en lagkamp i sjakk på internett mellom Haugerud seniorsenter og Nesttun eldresenter. Arrangementet måtte settes på vent som følge av smitteoppblomstring i Bergen, men nå ser det ut til at vi får gjennomført sjakkduellen 10. oktober.

Begge sentrene har fått kursing i sjakk av dyktige sjakkspillere. I Bergen er det 15 år gamle Ariza Hina Mansoor som har holdt kursene, og kanskje ser vi her begynnelsen på et helt nytt sjakkmiljø i Bergen.

Ariza har besøkt Nesttun flere ganger siden begynnelsen av september, og torsdag 1. oktober hadde mange pensjonister tatt turen til senteret for å lære om sjakk, da TV2 også var på besøk for å dokumentere Ariza i aksjon.

Juniorverdensmester på besøk hos Haugerud seniorsenter

I Oslo har tidligere juniorverdensmester Aryan Tari skjenket av sin kunnskap og lært bort sjakk til en ivrig gjeng på Haugerud.

Aryan skulle egentlig også fungert som lagleder for Haugerud i kampen mot Nesttun, men pga. utsettelsen til 10. oktober kan ikke Aryan være til stede ettersom han skal spille Norway Chess fra 5. til 16. oktober.

Se Aryan Tari besøke Haugerud seniorsenter i videoen under: