Blogg

Vellykket juleturnering på Lichess

I fjor arrangerte Sjakk & Samfunn juleturnering på Majorstuen bibliotek. Det ønsket vi å gjenta i år, men med koronarestriksjonene ble det dessverre vanskelig å få til.

2020 har imidlertid vært året hvor nettsjakk har blomstret som aldri før, og vi har hatt stor suksess med å legge turneringer til nett tidligere. Vi var følgelig spente på hvor mange som vil melde seg på denne gangen.

Og interessen var stor! 220 deltakere var påmeldt turneringen da vi startet kl. 13:00 søndag, og hele 179 deltakere spilte minst en runde. Noe av grunnen til den store deltakelsen hadde nok å gjøre med hovedpremien vi lokket med, et brett i tre signert av ingen ringere enn verdensmester Magnus Carlsen.

I fjor arrangerte vi juleturnering på Majorstuen bibliotek. Prosjektmedarbeider Erik Grindbakken i Sjakk & Samfunn overrekker et signert sjakkbrett til en heldig vinner av fjorårets turnering.

Tett i toppen

Turneringen var en såkalt arena-turnering, der deltagerne spiller så mange sjakkpartier som man rekker i løpet av turneringstiden. Her gjelder det altså å vinne partiet raskt hvis man sikter seg inn mot å vinne hele turneringen.

I toppen var det “close race”, men det var HeineNJ som til slutt stakk av med seieren etter halvannen times spill. Aquaetigni og LM Luckyriver tok henholdsvis andre og tredjeplass.

HeineNJ tapte faktisk ikke et eneste parti og gikk aggressivt til verks i møte med sine motstandere. I partiet under nedsables Unhjem etter 24 trekk. Et vilt parti!

Heldige tilfeldige

Alle som deltok i turneringen hadde like store sjanser til å vinne premier, og etter trekning var det brukeren Chilimin som stakk av med det signerte trebrettet.

Vi trakk også vinnere av Sjakk & Samfunn t-skjorter og kopper.

  • Vinner av kopp fra Sjakk & Samfunn : Nikolsen, D69_Inge, ChristineN
  • Vinner av t-skjorte fra Sjakk & Samfunn: Josefine10, Karkku
  • Vinner av sjakkbrett i tre signert Magnus Carlsen: Chilimin

Topp 3 (Se hele resultatlisten HER):