Blogg

Vi har fått sjakksykkel!

Sykkelen skal bidra til å skape sosiale aktiviteter og hyggelige møter på tvers av bakgrunn og kultur.

Nylig ble Sjakk & Samfunn bevilget midler til prosjektet «Syklende sjakklubb» gjennom tilskuddsordningen bylivstilskudd, og vi har nå fått laget en sjakksykkel som etter planen skal besøke tre forskjellige steder i hovedstaden denne sensommeren.

Vi vil legge til rette for frispilling, men vil også se på muligheten for å arrangere miniturneringer og andre sjakkrelaterte aktiviteter. Kassa foran på sykkelen er pakket til randen med sjakkutstyr samt enkle bord og krakker, og vi vil i tillegg ta i bruk utplasserte rastebenker for at så mange som mulig kan ta del i aktivitetene.

Bylivstilskudd-ordningen kommer i lys av koronapandemien og støtter prosjekter som bidrar til å skape liv i Oslo sentrum, Grønland og Tøyen gjennom sosiale aktiviteter. Målet med sykkelen er at den skal skape hyggelige møter på tvers av bakgrunn og kultur etter mange måneder med nedstenging.

Dette er stedene sykkelen vil besøke:

  • Vaterlandsparken lørdag 4. september
  • Tøyen torg 11. september
  • Akershus festning 18. september

Har dere lyst til å låne sykkelen?

Vi ønsker at sykkelen skal bli mye brukt og vil gjerne låne den ut til sjakkklubber, samarbeidspartnere og frivillige som ønsker bruke den i forbindelse med et arrangement eller annet. Vi heier på kreative initiativer og vil oppfordre interesserte til å ta kontakt med oss på e-post sjakkogsamfunn@sjakk.no.

Video: Se president i Norges Sjakkforbund, Simen Agdestein, fortelle om sjakksykkelen.